Zwembad Brigitte Becue, Oostende

Zwembad Brigitte Becue, Oostende

Het Zwembad in Oostende is vernoemd naar oud zwemster ‘Brigitte Becue’.  Het nieuwe zwembad heeft in 2021 haar deuren geopend. Het zwembad beschikt over een recreatie bad, een instructiebad voor kinderen en een olympisch wedstrijd bad dat geschikt is voor internationale wedstrijden. Kleedkamers zijn er voor zwemmers, families en rolstoelgebruikers. Ook zijn er vergaderruimtes aanwezig, deze worden ter beschikking gesteld voor sport bijeenkomsten, maar ook voor de verhuur. Het zwembad heeft een garage onder het gebouw en het zwembad heeft een cafetaria met uitzicht op het wedstrijdbad. 

Mede dankzij een goede relatie met onze klant Engie kregen wij het vertrouwen voor het lichtmanagementsysteem van het zwembad. Een kloksturing zorgt ervoor dat de ‘gebruikers’ ontlast worden. Er zijn ook meerdere schermen geleverd (7 inch), (10,4 inch) en (15 inch) voor het eenvoudig beheren en bepalen van scenes voor elke gelegenheid.  

Een belangrijke reden om te kiezen voor een Helvar DALI lichtsturing is omdat flexibiliteit enorm belangrijk is. Zo werd er later in het proces ook besloten om een DMX RGB lichtsturing toe te voegen voor de yogalessen.