Cure Afvalbeheer, Eindhoven

Cure Afvalbeheer, Eindhoven

Cure Afvalbeheer is een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Ze zamelen het huisafval in van ruim 135.000 huishoudens en zorgen voor gescheiden inzameling van oud papier, kunststof en glas. Cure zet zich in voor het hergebruiken van materialen om zo bij te dragen aan een schone en afvalloze maatschappij.
 
Het nieuwe kantoor van Cure in Eindhoven is volledig ontwikkeld vanuit die circulaire gedachte. Veel verschillende soorten materialen afkomstig uit de milieustraat zijn verwerkt in het pand. Daarnaast zorgen zonnepanelen, warmtewisselaars en warmtepompen ervoor dat het pand energieneutraal is. 
 
In opdracht van Bam Bouw en Techniek hebben wij het lichtmanagementsysteem geleverd. Ons systeem stuurt alle verlichting aan door middel van onze DALI routers. Veel niet-DALI verlichting is ook opgenomen in het systeem door het toepassen van 4 en 8-kanaals relais units. Ook zijn alle zonweringen opgenomen in het systeem. De combinatie van de 490 motorsturing, een weerstation en de draad- en batterijloze EnOcean schakelaars zorgt ervoor dat de zonwering gebruiksvriendelijk bedient kan worden.
 
Voor de aansturing van de verlichting wordt er gebruik gemaakt van sensoren, tijdsturingen en een touchscreen. Op het touchscreen worden ook storingen en alarmen weergegeven van de MIVA-toiletten, PV-installatie, liften en het inbraaksysteem. 
 
Om te zorgen voor een snelle en efficiënte installatie van het systeem hebben we de componenten geleverd in geassembleerde kasten.