Aan de slag met RoomSet

Instructievideo's

Een RoomSet systeem kan volledig gepersonaliseerd worden. Via de gebruiksvriendelijke RoomSet app kan ieder aangesloten component naar wens ingesteld worden. Door middel van de onderstaande video's kan je dit eenvoudig zelf doen!

 


1. Wat is RoomSet

 
 

 


1 | Wat is RoomSet en wat zit er in de doos?

RoomSet is een compacte DALI installatie. Het systeem wordt geleverd in verschillende samengestelde paketten en kan uitgebreid worden met diverse DALI componenten.

 


2. De RoomSet app installeren

 
 

 


2 | Hoe download en installeer je de RoomSet app?

Een RoomSet systeem kan eenvoudig geconfigureerd worden met een Android tablet en de RoomSet app. 

 


3. Beginnen met de configuratie

 
 

 


3.1 | Verbinding maken met de RoomSet multisensor

De Android tablet met de RoomSet app maakt via Bluetooth verbinding met de 331 Multisensor. 

 

 


3.2 | Componenten positioneren in de Room Layout

De Room Layout is de virtuele weergave van je ruimte in de RoomSet app. Sleep de componenten op de goede plaats. De gekleurde vlakken zijn de verlichtingsgroepen. Door componenten in deze groepen te slepen kan de hele groep in een keer aangestuurd worden door bijv. een bedieningspaneel.

 

 


3.3 | Groepen toevoegen, wijzigen of verwijderen

Ook tijdens het configureren is het mogelijk om groepen te wijzigen, extra groepen toe te voegen of groepen te verwijderen.

 

 


3.4 | Een wachtwoord instellen

Een wachtwoord voorkomt dat iedereen met de RoomSet app de configuratie aan kan passen.

 


4. Componenten instellen

 
 

 


4.1 | Armaturen instellen

De aangesloten armaturen worden in de app weergegevens als LED drivers. In de app kan de naam van het armatuur gewijzigd worden en kan het minimale en maximale lichtniveau ingesteld worden.

 

 


4.2 | 331 Multisensor instellen

De 331 Multisensor is tegelijk de controller, het hart van de installatie. De sensor beschikt over daglicht- en bewegingssensoren en heeft een uitstekende detectiegevoeligheid. 

 

 


4.3 | 135W bedraad bedieningspaneel instellen

De 135W is het meest toegepaste bedieningspaneel van Helvar. Het paneel werkt out-of-the-box met standaard waarden. Met de RoomSet app kunnen de standaard waarden eenvoudig aangepast worden.

 

 


4.4 | 444 input unit instellen

De 444 input unit is een klein component die in een inbouwdoos geplaatst kan worden. De 444 maakt het mogelijk om pulsdrukkers toe te passen in een DALI systeem. Via de RoomSet app kan iedere aangesloten input (max. 4) geconfigureerd worden.

 

 


4.5 | 185W draadloos bedieningspaneel instellen

Het grootste voordeel van RoomSet is dat het snel en eenvoudig geinstalleerd kan worden. Het 185W draadloze bedieningspaneel voorkomt extra bekabeling in de muur waardoor er op de installatiekosten bespaard kan worden. Daarnaast is het paneel dankzij de EnOcean technologie batterijloos.5. Daglichtregeling

 
 

 


5 | Daglichtregeling (Constant Light) instellen

Daglichtregeling zorgt voor extra energiebesparing. Door deze functie in te stellen dimt de verlichting terug als er al genoeg (natuurlijk) licht in de ruimte aanwezig is.6. Dupliceren

 
 

 


6 | Het dupliceren van een configuratie naar een andere sensor

Meerdere dezelfde ruimten kunnen snel van dezelfde lichtsturing voorzien worden. Stel via de RoomSet app één ruimte goed in. Dupliceer vervolgens deze configuratie, maak verbinding met de 331 Multisensor in de volgende ruimte en kopieer de eerder gemaakte instellingen.7. Firmware updaten

 
 

 


7 | Het updaten van de firmware

RoomSet wordt over-the-air geüpdatet. Zo beschik je altijd over de laatste mogelijkheden.8. Configuratie ophalen uit multisensor

 
 

 


8 | Een configuratie ophalen uit de multisensor

Heb je een nieuwe tablet of wilt een collega met een andere tablet de configuratie aanpassen? Dat is geen probleem. De gemaakte configuratie wordt zowel in de RoomSet app op de Android tablet opgeslagen als in de 331 Multisensor.