ucontrol
ucontrol is een platform wat binnen een Helvar lichtmanagementsysteem gebuikt kan worden voor het monitoren van (nood)verlichting en het bedienen van de verlichting via een web interface.  
 


ucontrol | e-monitor is een module voor de monitoring van DALI noodverlichting. E-monitor maakt gebruik van data uit de Helvar routers en voert automatisch functie- en duurtesten uit. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van de noodverlichting. 

Plug & Play 
Een gateway en een internetverbinding – dat is het enige wat e-monitor nodig heeft. Nadat de e-monitor met het Helvar lichtmanagementsysteem is verbonden zorgen wij ervoor dat het systeem binnen afzienbare tijd werkt. 

Geautomatiseerde testen en rapportages 
De duur- en functietesten worden op geprogrammeerde tijden uitgevoerd. Handmatig starten van de testen is ook mogelijk. Als de testen zijn uitgevoerd wordt er automatisch een PDF gegenereerd en gemaild naar de geregistreerde gebruikers. De resultaten van de testen zijn ook zichtbaar in de web-interface. Alle resultaten van uitgevoerde testen blijven in het systeem aanwezig en kunnen op ieder moment opgevraagd worden. 

Inspecteer en noteer 
Gebruik de e-monitor als logboek. Alle DALI noodverlichtingsarmaturen zijn zichtbaar in het systeem. Heb je een batterij vervangen? Noteer het bij het betreffende armatuur. Zo weet je altijd welk onderhoud er is uitgevoerd. En is het zichtbaar op één centrale plek. 
 


u-control | d-monitor is een module voor de monitoring van een DALI lichtmanagementsysteem. d-monitor verzamelt de data van de aangesloten DALI apparatuur en geeft de status weer op een dashboard. Het platform geeft inzicht in de status van het systeem en zorgt ervoor dat fouten of problemen effectief opgelost kunnen worden. Naast de weergave van de status in het dashboard worden er automatisch rapportages gegenereerd en als PDF verzonden naar de geregistreerde gebruikers. 

De software wordt geïnstalleerd op een lokale pc of server. Er wordt geen data naar de cloud gestuurd of daar opgeslagen. De internetverbinding wordt alleen gebruikt voor mailen en updates. 


ucontrol | light biedt de mogelijkheid om de verlichting via een webinterface vanuit een webbrowser te bedienen. Omdat u-control | light een web applicatie is, is het mogelijk om deze te gebruiken vanaf verschillende soorten devices. De beheerder van de applicatie kan zelf bepalen welke (verlichtings)groepen er bediend kunnen worden en binnen de groepen kan er gekozen worden welke voorkeuze scenes er geselecteerd kunnen worden. Ook zonwering en alle andere systemen welke gekoppeld zijn aan het Helvar lichtmanagementsysteem kunnen vanuit de applicatie aangestuurd worden. 

Door gebruik te maken van gebruikersaccounts kan ervoor gezorgd worden dat elke gebruiker alleen zijn of haar eigen verlichting kan bedienen. Om werkplek bediening nog gebruiksvriendelijker te maken kan er ook voor gekozen worden om QR codes in te zetten. Deze codes worden getoond op kleine e-ink displays welke op bureaus geplaatst kunnen worden. Standaard worden de QR codes dagelijks door het systeem ververst. Als er gebruik wordt gemaakt van flex werkplekken is dit een onmisbare feature, omdat er zo geen overlast ondervonden wordt door mensen die de werkplek van de vorige dag nog bedienen.