• In opdracht van het consortium NACH levert Helvar het complete lichtmanagementsysteem voor de nieuwe Rechtbank Amst… https://t.co/Daqrzmsw8X

Specialist in DALI lichtmanagementsystemen en leverancier van LED-drivers en LED-modules

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Lichtmanagementsysteem voor scholencomplex Winkler Prins

Wij hebben van Niemeijer Installatietechniek de opdracht gekregen voor het leveren van het lichtmanagementsysteem voor het nieuwe scholencomplex van Winkler Prins te Veendam.   Het nieuwe complex bestaat uit twee gebouwen die beide worden voorzien van ons lichtmanagementsysteem. Naast de sturing van alle verlichting en zonwering wordt het E-Monitor platform toegepast voor de monitoring van de noodverlichting.  Dit platform voert automatisch functie- en duurtesten uit en stuurt een rapportage naar de onderhoudspartij. De uitgevoerde werkzaamheden kunnen eenvoudig worden gerapporteerd in het logboek zodat je altijd weet wanneer er onderhoud is gepleegd en wat er gedaan is.   Ook wordt het lichtmanagementsysteem via BACnet gekoppeld met het klimaatsysteem. Zo kunnen beide systemen doen waar ze goed in zijn maar zijn ze toch eenvoudig en gebruiksvriendelijk te bedienen. 

Lees meer

De kleinste sensor met ingebouwde draadloze connectiviteit

ActiveAhead Node Sense (5634) Helvar heeft de kleinste sensor node ontwikkeld die op dit moment beschikbaar is. De Node Sense is een mooie toevoeging aan ActiveAhead – een uniek draadloos en zelflerend lichtmanagementsysteem. De Node Sense combineert een processor, radio, multisensor en een aansluitkabel in één product. Met de Node Sense is het nog eenvoudiger om een armatuur van intelligentie te voorzien. De minimale inbouweisen zorgen voor flexibiliteit bij het ontwerpen van het armatuur. Daarnaast zorgt de antenne in de Node Sense dat het bereik optimaal is en dus zorgt voor een uitstekende verbinding met de nodes in de omgeving. De Node Sense is geschikt voor Freedom LED drivers en in combinatie met de ActiveAhead Adapter DA voor iedere DALI driver. Meer informatie   ActiveAhead Adapter DA (5610) Deze adapter maakt het mogelijk om van ieder armatuur met een standaard DALI driver een intelligent ActiveAhead armatuur te maken. De adapter voedt de DALI-lijn voor 1-4 armaturen en de ActiveAhead node. Zowel de ActiveAhead Node Sense als de ActiveAhead Node kunnen aangesloten worden op de adapter. Meer informatie Meer over ActiveAhead Helvar valt in de prijzen met ActiveAhead Lux Awards: Controls Product of the Year 2020 De juryleden waarderden ActiveAhead omdat het met één intelligent draadloos platform meerdere problemen kan oplossen. Ze waren vooral onder de indruk van het unieke zelflerende algoritme. Dit verlaagt de operationele kosten door het licht op het niveau te houden waarop het nodig is. ActiveaAhead is schaalbaar en stuurt zichzelf aan en kan worden aangesloten op een monitoring- en onderhoudsysteem in de cloud.   Frost & Sullivan: Company of the Year 2020 Ieder jaar wordt er door Frost & Sullivan een Company of the Year award gepresenteerd aan een organisatie met een uitstekende groeistrategie en implementatie in haar vakgebied. De prijs erkent een hoge mate van innovatie van producten en technologieën en het leiderschap in klantwaarde en marktpenetratie.   

Lees meer

Nieuwe compacte (TW) LED drivers

45W Tunable White driver Sinds een aantal maanden is er een nieuwe 45W Tunable White LED driver beschikbaar. De driver heeft een breed stroombereik, de parameters kunnen eenvoudig via NFC aangepast worden en is voorzien van een SELV60 rating. Er zijn trekontlastingen beschikbaar die ervoor zorgen dat de driver veilig buiten het armatuur geplaatst kan worden maar ook eenvoudig doorverbonden kan worden naar een volgend armatuur. Daarnaast ondersteunt de driver Switch Control 2, waarmee de lichtkleur en -intensiteit via een eenvoudige schakelaar aangepast kan worden. Het meest belangrijk: de driver dimt flikkervrij en stroom gestuurd tot 2% in het gehele kleurbereik en is daarmee geschikt voor hoogwaardige toepassingen. 60W compact LED drivers Aan ons uitgebreide aanbod van compacte LED drivers zijn twee nieuwe drivers toegevoegd. De uitgaande stroom is op deze drivers instelbaar door middel van dip-switches. Ook voor deze drivers zijn trekontlastingen beschikbaar. LC60DS-DA-700-1400 (DALI-2) Deze DALI-2 gecertificeerde driver heeft perfecte dimming functionaliteiten, zoals stroom gestuurd en flikkervrij dimmen tot 1%. De driver beschikt daarnaast over de Helvar ‘Push-to-Fade’ technologie. Deze technologie is een kostenefficiënte manier om het verlichtingscomfort en de sfeer te verbeteren. De driver is gegoten wat extra weerstand biedt tegen trillingen. Datasheet     LC60DS-CC-1050-1700 (AAN/UIT) De Constant Current versie is van dezelfde hoge kwaliteit, maar niet dimbaar. De spanning is instelbaar via een dip-switch met 6 verschillende opties. Datasheet     Beschikbaar met PanelReady De drivers zijn, net als veel andere modellen, beschikbaar met de PanelReady service van de Helvar Smart Factory. Dit geeft de mogelijkheid drivers ontvangen inclusief aangesloten kabels en eventueel met een vooraf ingestelde stroom. Ook in 2021 staan er weer veel mooie nieuwe releases op de planning. Zoals bijvoorbeeld een Tunable White LED driver op het draadloze Freedom platform en nieuwe releases op het non-isolated (HE) platform. Stay tuned!

Lees meer

Intelligent lichtmanagement voor Wageningen University & Research

Nieuw in opdracht: Aurora, het 3e onderwijsgebouw van Wageningen University & Research. Dankzij onze goede relatie met ULC Groep (en uiteraard dankzij onze uitstekende oplossingen) hebben wij de opdracht mogen ontvangen. Het gebouw, dat volgens de planning in september 2021 in gebruik genomen zal worden, wordt volledig voorzien van een intelligent lichtmanagementsysteem. Van sensoren in de fietsenkelder tot een AV-integratie in de vergaderzalen en het grote logo boven de entree. Ook wordt er een koppeling gemaakt met het gebouwbeheersysteem door middel van het BACnet protocol. Het project is vooraf uitstekend uitgewerkt door ULC. De tekeningen zijn voorzien van DALI-lijnen en alle armaturen zijn al voorzien van een uniek nummer. Dit is voor ons erg handig bij het maken van een passend advies maar zorgt er ook voor dat wij, in overleg met de diverse betrokken partijen, de functionaliteiten vooraf vast kunnen leggen in een functiematrix. Daardoor is het al vroeg in het traject duidelijk wat er gerealiseerd moet worden en dat zorgt voor een efficiënte inbedrijfstelling. Afbeelding: LIAG architecten en bouwadviseurs

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtmanagement

LED componenten

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED